به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی محمد اسماعیل اعتمادی افزود: «با پیگیری این اداره، از محل اعتبارات ملی، مبلغ سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برای مرمت و بازسازی سرای تاریخی زهدی واقع در بازار سرپوش نیشابور ، پایینتر از میدان محلوج فروشان اختصاصیافته است.»
او ادامه داد: «این بنای تاریخی در مالکیت بخش خصوصی است و درگذشته بهعنوان سرا و بازارچه تجاری مورداستفاده قرار داشته است ولی در طی دهههای اخیر به دلیل تفکیک و قطعهبندی و انتقال مالکیت به اشخاص متعدد و عدم نگهداری، آسیبهای جدی به این اثر تاریخی وارد گردیده و متأسفانه بخش غربی آن بهطور کامل تخریبشده است.»
اعتمادی تصریح کرد: «از این اثر تاریخی فقط قسمتی از دالان ورودی در ضلع شرقی و حجرههای پیرامون دالان باقیماندهاند که این قسمتها نیز درگذر زمان به دلیل عدم نگهداری از طرف مالکان، شدیداً دچار آسیب جدی شدهاند.»
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور گفت: «متأسفانه، مالکان این اثر تاریخی، کوچکترین اهتمامی نسبت به مرمت و نگهداری این بنا نداشتهاند و قسمتهای باقیمانده سرای زهدی نیز به دلیل عدم نگهداری و رها شدن به حال خود، دچار تخریب و آسیب جدی شده بود.»
او ادامه داد: « اداره میراث فرهنگی با تهیه طرح مرمت و بازسازی این اثر و تصویب در شورای فنی میراث فرهنگی استان، پیگیر جذب اعتبار عمرانی شد و خوشبختانه در شهریورماه سال جاری این اعتبار با مساعدت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی تخصیصیافته و قرارداد با پیمانکار پروژه تنظیم و منعقد شد و از اوایل مهرماه نیز عملیات اجرایی آن شروع شد.»
اعتمادی اظهار کرد: «در اجرای این طرح مرمتی، قسمتی از حجرهها و زیرزمینهای ضلع شرقی سرای زهدی آواربرداری و مجدداً بازسازی، مرمت و استحکامبخشی میشوند.»
سرای زهدی با قدمت دوره قاجاریه، در تاریخ ۱۰/۱۰/۱۳۸۱ طی شماره ۶۷۴۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبتشده است و تحت حفاظت میراث فرهنگی قرار دارد.
شهرستان نیشابور با دارا بودن حدود ۴۰۰اثر تاریخی که ۸۸ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبتشده است، از مهمترین شهرهای تاریخی و گردشگری کشور است که از طرف سازمان یونسکو بهعنوان شهر پایدار ایرانی در کنار شهرهای اصفهان و شیراز انتخابشده است.
نیشابور در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از مشهد مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.
سرای تاریخی زهدی در نیشابور مرمت می شود
برچسب ها
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی خبر داد:
رایزنی برای انتصاب فرماندار زن در خراسانرضوی
گزارش تحلیلی
نقش توسعه گردشگری بر اقتصاد شهرستان نیشابور
عضو شورای شهر نیشابور: بنیادی که معلوم نیست کجا ثبت شده به جای شورای شهر تصمیم میگیرد
تصمیمگیری در خارج شورای شهر، مسئولیت بردوش شورای شهر
رایزنی برای انتصاب فرماندار زن در خراسانرضوی
خاتون شرق- معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی از رایزنی برای معرفی یک زن به سمت فرمانداری در این استان با توجه به رویکرد و سیاستهای دولت چهاردهم خبر داد.
نقش توسعه گردشگری بر اقتصاد شهرستان نیشابور
خاتون شرق- گردشگری یکی از پدیده های اقتصادی مهم عصر حاضر است که به عنوان یکی از منابع مهم رشد اقتصادی قلمداد می شود. با توجـه بـه نقش گسترش گردشگری در رونق اقتصادی و پیشینه تاریخی طولانی، وجود آرامگاه بزرگانی همچون شیخ عمر خیام، شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، کمال الملک، حیدر یغما و ... در شهر نیشابور در این مطالعه به بررسی نقش توسعه گردشگری بر اقتصاد شهر نیشابور می پردازیم. صنعت گردشگری در نیشابور با توسعه جاذبه های گردشگری این شهر و مناطق آن شروع شد.
تصمیمگیری در خارج شورای شهر، مسئولیت بردوش شورای شهر
خاتون شرق- نود و ششمین جلسه شورای شهر نیشابور با 12 دستور کار در حالی تشکیل شد که حضور بدون ضابطه برخی از اعضای شورا در جلسات سایر نهادها به اسم عضو شورای شهر نیشابور مورد اعتراض سایر اعضای این شورا قرار گرفت.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.