ابوالفضل مکرمی فر با اعلام این خبر درباره تشکیل شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی اظهار کرد: در جلسه شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی ، ظرفیت ها و قابلبت ها و شاخص های تعیین شده پس از بررسی باحضور مدیر کل و سایر دستگاهای مرتبط استان و شهریتان اعم از فرماندار و نمابندگان حضور می یابند
او ادامه داد: اعضای شورا پس از بررسی پروندهها و ارزیابی شاخصها به هر یک از شهرها و روستاهای مطرح شده امتیاز میدهند و در نهایت مناطقی که حدنصاب را کسب کنند برای ثبت ملی انتخاب میشوند.
مکرمی فر به شرایط شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه گفت: ظرفیت تولید فیروزه به ازای هر فرد به طور میانگین سالانه ۱۵ تا ۲۰ کیلو سنگ فیروزه است، برداشت سنگ از معدن به طور میانگین سالانه ۴۰ تا ۵۰ تن سنگ فیروزه است.
او افزود: میزان ارزش افزوده به طور میانگین سالانه در هر تن سنگ ۱۴ کیلوگرم سنگ خالص فیروزه به دست می آید و در ضعیف ترین حالت این نسبت یک به ده است یعنی در ۴۰ تن سنگ ۴ تن سنگ خالص استحصال می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره دیگر ویژگیهای این شهربرای انتخاب به عنون شهر ملی صنایع دستی در زمینه فیروزه اظهار کرد: درشهر فیروزه ۲۰ کارگاه درون شهری و ۵۰ کارگاه خانگی درون شهری و ۱۵۰ کارگاه روستائی و هزار کارگاه خانگی روستائی فعال است.
مکرمیفر با اشاره به میزان اشتغالزایی فیروزه تراشی در شهرستان فیروزه اظهارکرد: به صورت مستقیم دو هزار و ۳۰۰ نفر و به صورت غیر مستقیم ۲۲ هزار و ۱۰۰ نفر در این زمینه اشتغال دارند.
او ادامه داد: ۸۰ درصد اشتغال در بخش مرکزی شهرستان فیروزه شامل ۳۴ روستا از جمله معدن علیا و سفلی، قالیباف، گلشنآباد، حیدرآباد، شوری، اقبالیه، مهدیآباد، بزقوچان و …) که از این تعداد ۲۰ روستا به طور مستقیم و غیر مستقیم در گیر فیروزه هستند.
مکرمیفر افزود: ۲۰ درصد دیگر نیز ۳۵ روستای بخش قرار دارند که این روستاها از جمله مرزان، فهنه، کوندر، اردلان، همتآباد،صمان، شوریاب، شورگشت، گرماب و … است، البته تعداد ۱۵ روستا به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر فیروزه هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تاکید کرد: آمار کارگاهها مربوط به شهرستان فیروزه است و در شهرستان نیشابور بیش از یک هزار نفر در رشته تراش و فروش فیروزه مشغول کار هستند.
او تصریح کرد: حداقل سن شاغلان ۱۵ سال و حداکثر ۸۰ سال است، همچنین این حداقل و حداکثر در روستای معدن وجود ندارد و متغیر است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به پیشینه تاریخی فیروزه یادآور شد: تعداد ۱۵۰ نفر در مجمع شهرستان جزو پیشکسوتان ایت رشته هستند که در قید حیات هستند.
مکرمی فر با بیان این که فیروزه ظرفیتهای بسیاری دارد و به همین دلیل به عنوان شهر ملی صنایع دستی ایران انتخاب شده است، گفت: تعداد ۱۴۰ نفر کارگر در معدن مشغول بکار هستند و تونل اصلی معدن فیروزه به طول ۲کیلومترو تونل های فرعی به طول حدود ۵۰ کیلومتراست که این تونل ها نیز خود ظرفیت های گردشگری محسوب میشوند.
گفتنی است: فیروزه در فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری از مشهد مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد. از شهرستان فیروزه تاکنون حدود ۲۷ اثر تاریخی، فرهنگی، محوطه و تپه تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بر اساس یافته های باستان شناسی در تپه بلوچ، واقع در شمال شرق مجموعه باغ نشاط از توابع این شهرستان، قدمت این منطقه را به دوران نو سنگی پارینه سنگی نشان می دهد.
فیروزه در فهرست شهرهای ملی کشور
برچسب ها
اولین زن سکاندارِ دانشگاه علوم پزشکی در دولت چهاردهم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد
خاتون شرق - دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی دکتر غزاله دوست پرست را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نیشابور، منصوب کرد.
آنقدر که مدرسه استعداد کشته، پراید نکشته
خاتون شرق - جمله «آنقدر که مدرسه استعداد کشته، پراید نکشته» این روزها بیش از یک ضربالمثل ساده است؛ روایتی تلخ از واقعیتی که سالهاست گریبانگیر نظام آموزشی ایران شده است. مدارس ما که روزگاری قرار بود مکانی برای شکوفایی استعدادها باشند، امروز به کارخانههای تولید انبوه دانشآموزان کنکوری تبدیل شدهاند. دانشآموزانی که همگی، صرف نظر از علایق و تواناییهایشان، در یک مسیر از پیش تعیین شده حرکت میکنند.
شروع پاییز با جشنواره رکوردشکنیهای رنگارنگ در فولاد خراسان
خاتون شرق - بزرگترین فولادساز شرق کشور از همین اولین ماه پاییز ۱۴۰۳ در حالی تولید خود را پس از ماهها چالش تامین برق شروع کرد که نشان داد برای شمارش جوجهها منتظر آخر پاییز نیست و با ثبت همزمان ۴ رکورد ماهانه تولید، عزم و همت کارکنانش جزم است که بخش زیادی از فرصت از دست رفته تولید به خاطر کمبود برق در تابستان را جبران کنند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.