افتتاح ۱۷ پروژه با اعتباری بالغ بر یکصد میلیارد تومان در شهرک صنعتی خیام
افتتاح ۱۷ پروژه با اعتباری بالغ بر یکصد میلیارد تومان در شهرک صنعتی خیام
خاتون شرق- در حاشیه سفر معاون اول رئیس جمهور به نیشابور با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران 17 پروژه با اعتباری بالغ بر یکصد میلیارد تومان در شهرک صنعتی خیام شهرستان زبرخان به بهره‌برداری رسید.

در حاشیه سفر معاون اول رئیس جمهور به نیشابور با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ۱۷ پروژه با اعتباری بالغ بر یکصد میلیارد تومان در شهرک صنعتی خیام شهرستان زبرخان به بهره‌برداری رسید.

ناترازی برق مهمترین مشکل واحدهای صنعتی
علی‌اکبر شکیبا مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی خیام با اشاره به افتتاح این پروژه‌ها به صورت تجمیعی اظهار کرد: احداث مخزن رو باز به ظرفیت ۶هزار و ۲۵۰ متر مکعب برای برگشت و استفاده مجدد از پساب تصفیه خانه شهرک صنعتی خیام، احداث سه گلخانه مجزا به متراز ۷۵۰ متر با اعتباری حدود ۷۵۰ میلیون ریال، تولید سالانه حدود ۲۰۰ هزار شاخه گل فصلی و دائمی به ارزش حدود ۵/۵ میلیارد ریال، احداث ایستگاه آتش نشانی با دو خودرو مجهز به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال، خرید و تجهیز ماشین آتش نشانی به مبلغ ۷۵ میلیارد ریال، تحویل و نصب ۴۵ دستگاه شیر هیدرانت آتش نشانی به ارزش ۲۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، خرید دستگاه اسکروپرس (آبگیری از لجن) تصفیه خانه به ارزش ۱۵ میلیارد ریال، نصب برج پرچم جمهوری اسلامی ایران به ارتفاع ۴۰ متر در میدان تلاش، خرید و نصب واترجت به ارزش ۱۰ میلیارد ریال، شروع فرایند هوشمند سازی آب شهرک صنعتی خیام با هدف کاهش هدر رفت آب، سیستم آبیاری مکانیزه و نیمه مکانیزه فضای سبز شهرک صنعتی خیام، پیاده رو سازی حدود ۲۰ هزار متر مربع و احدات بارک خطی ۲۰ هزار متر مربع از جمله پروژه‌هایی است که به بهره‌برداری رسید.
وی گفت: در حال حاضر در شهرک صنعتی خیام ۳۱۹ واحد وجود دارد که از این تعداد ۲۵۰ واحد فعال است و بالغ بر هفت هزار و ۶۰۰ نفر در این شهرک صنعتی مشغول به کار هستند و ناترازی برق از مهمترین مشکلاتی است که واحدهای صنعتی با آن مواجه هستند.
وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های شهرک صنعتی خیام افزایش ۱۷ هکتار به وسعت این شهرک برای اختصاص به صنایع دانش‌بنیان و اجرای فیبر نوری و اجرای زیرگذر تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی خیام در جاده مواصلاتی مشهد به تهران از مطالباتی بود که در جلسه امروز مطرح شد.

طی پنج سال آینده اگر تولید صادرات محور نداشته باشیم دچار آسیب جدی خواهیم شد
رضا انصاری معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در جلسه هم‌اندیشی با مدیران واحدهای تولیدی شهرک صنعتی خیام شهرستان زبرخان گفت: براساس قانون اصل ۴۴ اداره شهرک‌های صنعتی به خود صنعت‌گران سپرده شد و هر نوع هزینه‌کردی از نظر سازمان برنامه و بودجه جایگاهی ندارد.
وی افزود: امروز در اداره شهرک‌های صنعتی کشور از حدود ۸۳۰ شهرک اداره حدود ۳۰۰ شهرک با بخش خصوصی سپرده شده است و زیرساخت برخی از این شهرک‌ها فرسوده شده و نیاز به مرمت و بازسازی دارد و باید فکر جدیدی داشته باشیم و یکی از الگوهایی که برای مدیریت شهرک‌های صنعتی مفید است الگویی است که در مدیریت شهرها با انتخاب شوراهای شهر و شهردار توسط شورای شهر داریم.
وی افزود: امسال بنا براین است که در قالب طرح یا لایحه ای این‌ مورد را تقویم مجلس کنیم تا بخشی از مالیات همین واحدهای صنعتی را صرف شهرک‌های صنعتی کنیم و یک تیم حقوقی هم به این مسئله اختصاص پیدا کرده که تا ۲ ماه آینده نواقص این طرح را رفع کنند.
وی گفت: اگر بخواهیم شهرک‌های صنعتی ما پویا و محیطی جذاب برای سرمایه گذاری باشند باید بخش شرکت شهرک‌های صنعتی مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: امروز ناترازی یکی از مسائل بسیار مهم است و در تابستان ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ با این مشکل مواجه هستیم، در مقاطعی به خاطر تصمیم‌گیری‌های نادرست این مشکل را داریم.
وی خاطرنشان کرد: میزان مصرف برق شهرک‌های صنعتی کشور حدود سه هزار مگا وات است و به این‌ نتیجه رسیده‌ایم‌ بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه برق تشویق و ترغیب کنیم و امسال باید روی مسئله انرژی با امه امکانات متمرکز شویم و دولت هم با آئین‌نامه‌های جدید ایجاد نیروگاه را اقتصادی کرده است و این‌ جذابیت‌ها بیشتر می‌شود
وی اظهار کرد: ما در استان خراسان و نیشابور می‌توانیم ۵۰درصد نیروی برق مورد نیاز را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنیم و طی پنج سال آینده اگر تولید صادرات محور نداشته باشیم دچار آسیب جدی خواهیم شد.