به گزارش روبط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ابوالفضل مکرمی فربا اعلام این خبر افزود: مطالعات کارشناسی در مورد این سکه انجام و پس از این که از نظر ویژگی های فرهنگی، تاریخی و هنری واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی تشخیص داده شد فرآیند ثبت در فهرست آثار ملی ایران را طی کرده و به ثبت رسید. »
اوبا بیان این که همکاری سازنده وموثری بین موزه آستان قدس رضوی و میراث فرهنگی استان شکل گرفته است، اظهار کرد:«این اثر ارزشمند در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می شود و دستورالعمل و آئین نامه های مرتبط با نگهداری و حفظ آثار تاریخی به رئیس موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی ابلاغ شده است.»
هم چنین مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی – فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در این باره اظهار کرد: «پس از انتصاب امام علی بن موسی الرضا (ع) به ولی عهدی مأمون عباسی (خلافت: ۱۹۴ تا ۲۱۸ق.) در تاریخ هفتم ماه رمضان سال ۲۰۱ق.، سکه های نقره(درهم) به این مناسبت و به نام آن حضرت در اصفهان، محمدیّه، فارس، مرو، نیشابور و سمرقند ضرب شد.»
محمود طغرایی ادامه داد: « متن روی این سکه ها عبارت است از مرکز: «لا اله الا/ الله وحده/ لا شریک له/ المشرق»، حاشیه داخلی: «بسمالله ضرب هذا الدرهم (محل ضرب/سال ضرب)»، حاشیه خارجی: «لله الامر من قبل و من بعد و یومئذٍ یفرح المؤمنون بنصرالله» (بخشی از آیه ۴ سوره مبارکه روم) و متن پشت این سکه ها به این شرح است: مرکز: «لله/ محمد رسولالله/ المأمون خلیفهالله/ مما امر به الامیر الرضا/ ولی عهد مسلمین علی بن موسی/ بن علی بن ابیطالب/ ذوالریاستین» و حاشیه: «محمد رسولالله ارسله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله و لو کره المشرکون» (بخشی از آیه ۳۳ سوره مبارکه توبه).»
طغرایی تصریح کرد: «گنجینه سکه موزه رضوی در حال حاضر ۱۲ عدد از این سکّه های تاریخی را که در اصفهان، محمدیّه، فارس، مرو، نیشابور و سمرقند در فاصله سال های ۲۰۲ تا ۲۰۴ق. ضرب شده اند را در اختیار داشته و به نمایش گذاشته است.»
او گفت: «به استناد اطلاعات مذکور در صفحه ۵۵ کتاب مرجع سکه شناسی اسلامی تألیف استیون آلبوم با عنوان «فهرست سکّه های اسلامی» – ویرایش سوم، نوامبر ۲۰۱۱- ضرب این سکهّ ها، در سه شهر اصفهان، محمدیّه و فارس یک الی دو سال پس از شهادت حضرت رضا (ع) در سال ۲۰۳ق. نیز ادامه داشت.»
مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی – فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: «سکّه منتخب این گنجینه برای ثبت آثار در فهرست آثار ملی، ضرب نیشابور در سال ۲۰۳ هجری قمری است که توسط جناب آقای محمّد تقی صفار در تاریخ ۳ مهر ۱۳۹۸ش. وقف موزه رضوی شده و دارای شماره اموال «س۱۰۸۹ ردیف ۱» است.»
سکه ولی عهدی حضرت رضا(ع) با ضرب نیشابور در فهرست ملی ایران ثبت شد
برچسب ها
نیشابور در انتظار کلنگ احداث نمایشگاه بینالمللی
قفل نمایشگاه مبل نیشابور پس از سالها شکست
استقبال سرد هنرمندان نیشابور از سینما حقیقت
خاتون شرق- روزگاری نیشابور، با انجمنهای ادبی و محافل پرشور شعر، داستان، و مثنویخوانی، بهعنوان یکی از پیشگامان فرهنگی ایران شناخته میشد.
به مبارکی سال نو میلادی
سال نو میلادی همواره نویدبخش شروعی دوباره است؛ فرصتی برای بازاندیشی در گذشته و امید به آیندهای بهتر. اما امسال نیز این روزهای آغازین با سایه سنگین جنگ در خاورمیانه، فشارهای اقتصادی در داخل کشور، و دغدغههایی که لحظه به لحظه بر زندگی مردم سنگینی میکند، همراه است.
قفل نمایشگاه مبل نیشابور پس از سالها شکست
خاتون شرق- برگزاری نمایشگاههای تخصصی در شهرستانها، بهویژه در نیشابور، فرصتی کمنظیر برای تقویت اقتصاد محلی و حمایت از تولیدکنندگان و عرضهکنندگان بومی فراهم میکند. این رویدادها، علاوه بر کاهش نیاز به سفرهای بینشهری برای شهروندان، زمینه را برای معرفی محصولات متنوع و ایجاد ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان فراهم میآورند. نمایشگاهها میتوانند بهعنوان پلی میان توانمندیهای محلی و بازارهای بزرگتر عمل کنند و در توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه نقشی بسزا داشته باشند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.