فاجعه در بیمارستان حکیم
فاجعه در بیمارستان حکیم
خاتون شرق- براساس پیام ارسالی یکی از شهروندان برای خاتون‌شرق در تاریخ شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ حدود ساعت پنج عصر برق بخش NICU (بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان) بیمارستان حکیم نیشابور حدود نیم‌ساعت قطع می‌شود.

اشاره: قطع برق در بیمارستان، آن هم در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU)، نه یک نقص ساده بلکه فاجعه‌ای بالقوه است؛ فاجعه‌ای که در سکوت و بی‌تفاوتی می‌تواند جان بی‌گناه‌ترین بیماران را به خطر بیندازد.
وقتی دیزل‌ژنراتور بیمارستان حکیم نیشابور در لحظه‌ای که باید ناجی باشد از کار می‌افتد، این دیگر فقط یک مشکل فنی نیست؛ یک زنگ خطر جدی است برای مدیریت، نظارت و سلامت عمومی. چگونه ممکن است در قرن بیست ویکم در یکی از اصلی‌ترین مراکز درمانی شهرستان، برق برای نیم ساعت در حساس‌ترین بخش قطع شود و جان نوزادانی که هر لحظه زندگی‌شان به دستگاه وابسته است، بازیچه بی‌برنامگی و خرابی شود.

#پیام-شهروند
بر اساس پیام ارسالی یکی از شهروندان برای خاتون‌شرق در تاریخ شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ حدود ساعت پنج عصر برق بخش NICU (بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان) بیمارستان حکیم نیشابور حدود نیم ساعت قطع می‌شود.
لازم به ذکر است نوزادان نارسی که به مراقبت‌های ویژه نیاز دارند در این بخش در دستگاه‌های مخصوص انکوباتور نگهداری می‌شوند. به گفته یک منبع موثق دیزل ژنراتورهای بیمارستان حکیم هم که باید در موارد اضطراری برق بیمارستان را تامین کند به علت خرابی وارد مدار نشده و این قطعی برق حدود نیم‌ساعت طول می‌کشد و‌ در این مدت از کپسول‌های اکسیژن برای تامین اکسیژن مورد نیاز نوزادان بستری استفاده می‌شود.

خرابی سابقه‌دار دیزل‌ژنراتور بیمارستان حکیم
به گفته یک مقام مسئول در شرکت برق نیشابور زمستان پارسال هم که مانور قطع برق در بیمارستان حکیم اجرا شده بود در آن زمان هم دیزل‌ژنراتورها این بیمارستان وارد مدار نشد و فرماندار نیشابور در این خصوص شدیداً اخطار داد و مسئولان بیمارستان قول دادند این مشکل هرچه سریع‌تر بررسی و حل شود.
اما ظاهراً این مشکل همچنان حل نشده باقی‌مانده است.

سکوت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
باوجود پیگیری‌های مکرر از سوی خاتون‌شرق تا لحظه انتشار این گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور هیچ پاسخی در این خصوص ارسال نکرده است.
در تماس خاتون‌شرق با مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور وی اظهار کرد که این مورد به وی گزارش نشده است.
دونده خاطرنشان کرد: پیش از این یک شب سرزده از این بیمارستان بازدید کردم که در آن زمان یکی از دیزل‌ژنراتورها وارد مدار نشد اما روز بعد طی گزارشی که از اداره برق خواسته بودم این مورد بررسی و رفع نقص شده بود.
وی گفت: در بیمارستان ۲۲ بهمن ۲ دستگاه دیزل ژنراتور ۷۰۰ کیلو وات و در بیمارستان حکیم ۲ دستگاه ۳۰۰ کیلو وات موجود است که قرا بوده جا‌به‌جا بشود اما این موضوع را لز اداره برق پیگیری می‌کنم.
در ادامه پیگیری‌های خاتون‌شرق تماس‌های مکرر با دکتر نسیم پورعلیزاده رئیس بیمارستان حکیم نیز بی‌نتیجه ماند و به نظر می‌رسد دانشگاه علوم پزشکی نیشابور سیاست سکوت را در قبال این مسئله در پیش گرفته است.
این حادثه نباید در هیاهوی روزمرگی گم شود؛ پاسخ‌گویی و اقدام فوری، حداقلِ انتظاری است که افکار عمومی دارد.
در حال حاضر برای روشن شدن این موضوع چند سوال اساسی مطرح است:
۱_ در آن تاریخ چه مدت برق بیمارستان حکیم قطع شده؟
۲_ در آن زمان چند نوزاد و بیمار در بخش NICU و CCU بستری بوده‌اند؟
۳_ با توجه به اینکه هر ثانیه قطع برق و اختلال در اکسیژن‌رسانی به نوزادان نارس و دارای مشکل می‌تواند در آینده موجب ضایعات مغزی و‌جسمی جبران‌ناپذیری برای آنان شود چه اقداماتی برای بررسی صدمات احتمالی ناشی از این قطعی برق به نوزادان شده است؟

مشکلات ادامه‌دار بیمارستان حکیم
به نظر می‌رسد مشکلات بیمارستان حکیم و‌ کمبود تجهیزات بیشتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد و‌ سکوت مسئولان بیمارستان در این خصوص معنادار است.
در پایان توجه شما را به پیام ارسالی یکی از شهروندان برای خاتون‌شرق جلب می‌کنیم با آیت توضیح که پیش از این برای روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ارسال شده اما تا لحظه انتشار این گزارش هنوز جوابی داده نشده است.
پیام شهروند:
یکشنبه ساعت تقریباً ۶ بعد ظهر خانمم رو به علت خونریزی که باردار هم هست باعجله و استرس شدید به اورژانس مامایی حکیم بردم
پرستارای شیفت گفتن اینجا سونوگرافی نداریم و دکتر سونو هم نیست.
ما رو ارجاع دادن به سونوگرافی داخل خیابان عطار که با چه بدبختی و چه سرعتی توی ترافیک رسوندم خانمم رو اون سونوگرافی
به هر حال ماهم بی تجربه ایم دیگه چقدر اون شب سخت گذشت خدا شاهده دنیا سیاه شد برام
من واقعا موندم قسمت مامایی اورژانس یه سونو نباید داشته باشه که یه زن باردار با خونریزی خیلی زیاد باید کلی مسیر رو تحمل کنه از خونه تا بیمارستان و بعد به دربسته بخوره ارجاع داده بشه با اون حال خراب به داخل شهر
حالا خدارو صدهزار بار شکر که بچه سالم مونده بود و به تدریج حال خانمم با شنیدن خبر سالم بودن بچه بهتر شد.