هشتمین جلسه شورای اداری شهرستان نیشابور در سال ۱۴۰۳ با حضور برخی از مدیران صنایع برگزار شد.
خودت انتخاب کن مالیاتت کجا هزینه شود
محمود باغشنی مدیر امور مالیاتی شهرستان نیشابور در جلسه شورای اداری شهرستان گفت: یکی از سوالات شهروندان این است که آیا از مالیاتی که پرداخت میکنیم چیزی در شهرستان هزینه میشود؟
وی افزود: برای اطلاع شهروندان و گسترش فرهنگ مالیات و جلب اعتماد مردم در خصوص مبالغی که از محل مالیاتهای وصولی به شهرستان بازمیگردد برای نخستین بار طرح «نشاندار کردن مالیات» با همکاری سازمان امور مالیاتی و سازمان مدیریت و برنامهریزی اجرایی شده و از هفته گذشته هم در حال اطلاعرسانی این طرح در سطح شهر هستیم.
وی اظهار کرد: امسال فرصتی برای مالیات دهندگان فراهم شد تا در هنگام پرداخت مالیات خودشان محل هزینهکرد مالیاتی را که پرداخت میکنند انتخاب کنند و از این محل تاکنون بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد ریال به حدود ۲ هزار طرح عمرانی در سطح کشور اختصاص داده شده و از این میزان تأمین مالی ۲۰۸ طرح در سطح استان خراسان رضوی به مبلغ سه هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال انجام شد.
وی گفت: از این محل در مدیر امور مالیاتی نیشابور بزرگ که مشتمل بر چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میانجلگه است بالغ بر ۲۹ پروژه به مبلغ ۸۱ میلیارد تومان تامین اعتبار شد که از این میزان سهم شهرستان نیشابور ۶۵ میلیارد تومان برای ۱۲ طرح عمرانی بوده و نیشابور در این حوزه بهترین عملکرد را در بین شهرستانهای استان دارد.
بیمارستان سوم نیشابور بزرگترین طرح عمرانی استان
وی گفت: این طرحهای عمرانی در شهر نیشابور شامل این موارد است:
اجرای طرح هادی روستای شهر کهنه با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان در حوزه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
ایجاد زیرساختهای گردشگری منطقه بار ۱۰۰میلیون تومان اداره کل میراث فرهنگی
احداث خانه جوان شهرستان نیشابور ۵۰۰میلیون تومان ادره کل ورزش و جوانان
مجتمع فرهنگی و هنری افلاکنما ۲۰۰ میلیون تومان ادراه کل فرهنگ
طرح هادی روستای برزنون ۸۰۰ میلیون تومان بنیاد مسکن
بیمارستان سوم نیشابور ۵۰ میلیارد تومان که پروژه شاخص استان شد
بهسازی و آسفالت راه برمهان یک میلیارد و ۶۶۵ میلیون تومان اداره کل راهداری
طرح هادی روستای سیدآباد بار معدن ۷۷۵ میلیون تومان بنیاد مسکن
آسفالت راه قزل قلعه به دزق ۲۵۶ میلیون تومان اداره کل راهداری
لایروبی رودخانه فاروب رومان ۲۳۳ میلیون تومان شرکت سهامی آب منطقهای خراسان رضوی
احداث و تجهیز دانشگاه علومپایه ۲۵۵ میلیون تومان دانشگاه نیشابور
تکمیل خط آبرسانی از سد بار به شهر نیشابور ۲۵۸ میلیون تومان شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای متولی توجه داشته باشند این اعتبارات تخصیص داده شده تلقی میشود و باید این پول را دریافت کنند.
افزایش ۱۱۰ درصدی ارزش افزوده به حساب شهرداریها و دهیاریهای نیشابور بزرگ
وی اظهار کرد: در نیشابور بزرگ طی ۹ ماه ابتدای سال گذشته از محل مالیات بر ارزش افزوده ۲۱۱ میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز شد و امسال این مبلغ به ۴۳۵میلیارد تومان رسید و در این حوزه میانگین استانی ۹۰ درصد و نیشابور بزرگ ۱۱۰ درصد بوده است و در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ از محل مالیات بر ارزش افزوده در شهرستان نیشابور ۱۶۹ میلیارد تومان و امسال ۳۳۵ میلیارد تومان به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز شده است.
وی گفت: یکی دیگر از مبالغی که در قالب مالیات برارزش افزوده به شهرستان بازمیگردد یک درصد مالیات سلامت است وحدود ۱۲۸میلیارد تومان از ابتدای امسال برای طرح تحول سلامت به حساب وزارت بهداشت و درمان واریز شد که باید توسط دانشگاه علوم پزشکی نیشابور برای وصول حق و حقوق شهرستان پیگیری شود.
وی اظهار کرد: در ۹ ماهه ابتدای پارسال ۴۸میلیارد تومان به حساب وزارت کشور واریز شده که از این محل هیچ بازگشتی به شهرستان نداشتهایم که در قالب پروژههای شهرداریها و دهیاریها باید پیگیری شود و سهم ورزش و آموزش و پرورش هم ۳۵میلیارد تومان بوده است.
۱۰۰ درصد تسهیلات مالیاتی برای خیرین
باغشنی درباره تسهیلات اختصاصی به خیرین اظهار کرد: طبق ماده ۱۷۲ صد درصد وجوهی که به حسابهای تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت میشود و همچنین وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمکهای غیر نقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی جهت تعمیر تجهیز احداث و یا تکمیل مدارس دانشگاهها مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاههای تربیتی و آسایشگاهها و مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلال احمر و و مراکز فرهنگی و هنری (دولتی) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانههای آموزش و پرورش علوم تحقیقات و فن آوری ،بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین میشود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مودی انتخاب خواهد کرد قابل کسر میباشد.
وی گفت: برای افزایش جذابیت این مورد ظرفیتی ایجاد شده و براساس بند خ ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت در صورتی که خیرین با پیشنهاد دستگه اجرایی ذیربط و موافقت سازمان، طرحهای تملک دارایی سرمایه ای را اجرا یا تکمیل نمایند و بیش از ۵۰ درصد به جای اعتبارات دولتی در این طرحها هزینه نمایند از اعتبار مالیاتی حداقل ۲۵ درصد و حداکثر ۵۰ درصد هزینه ای که انجام داده اند برخوردار می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در مورد طرحهایی که حداقل ۵۰ درصد آن به صورت خیر ساز انجام شده و مابقی آن در تعهد دولت است چنانچه طرح را با موافقت دستگاه و سازمان به اتمام برساند هزینه انجام شده به طور ۱۰۰ درصد به عنوان دیون و اعتبار مالیاتی می شود.