سعید صفارائی – خبرنگار
شنبه گذشته مراسم انعقاد تفاهمنامه تکمیل سلفسرویس پردیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به متراژ یکهزار مترمربع و اعتبار هشت میلیارد تومان با ظرفیت ۶۰۰دانشجو با همکاری خیر نیشابوری مهندس عبدالرضا وکیلی برگزار شد.
مهندس عبدالرضا وکیلی در این جلسه با اشاره به اینکه تکمیل سلفسرویس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور موجب خوشحالی من است اظهار کرد: من تصمیم گرفته بودم بنا به دلایلی همکاری با آموزشوپرورش را متوقف کنم تا آنچه که میخواستم انجام شد، دوهفته قبل هم با وزیر آموزشوپرورش جلسهای داشتم و احداث پنج مدرسه در نیشابور و فیروزه و زبرخان که دولت سهم خود را انجام داده بود قرار شد تکمیل کنم.
وی افزود: وکیلی ۱۰۰ تا مهرماه آینده تکمیل و آمده بهرهبرداری خواهد بود و تکمیل و احداث چند طرح دیگر را هم امضاء کردیم از جمله در باغشن گچ و فیضآباد گراب و چند مدرسه که واقعا وضعیت بدی داشتند.
وی گفت: از دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اولویتهای طرحهای نیمهتمام را خواستم و سلفسرویس پردیس این دانشگاه اولویت اول بود و برای دانشجو در ظروف یکبار مصرف غذا میبردند که قابل قبول نبود و باعث ناراحتی من شد و قول دادم این طرح را تکمیل کنم. اولویت بعدی اورژانس بیمارستان ۲۲بهمن بود که درباره آن بحث زیاد شد و این بیمارستان قدیمی است و آزمایشگاه آن هم از لحاظ ساختمان و هم امکانات وضع بسیار ناهنجاری داشت و قرار شد در صورت تکمیل این ساختمان هفتطبقه، آزمایشگاه به آنجا منتقل شود و این پروژه بسیار گرانبهایی است.
وی اظهار کرد: در قدم نخست این سلفسرویس را تکمیل میکنیم و امیدوارم در تابستان آینده آن را تحویل بدهیم و برای پروژههای نیمهتمام این دانشگاه در حال حاضر حداقل ۵۰۰میلیارد تومان مورد نیاز است و قطعاً این میزان با توجه به تورم افزایش خواهد یافت و با خیرین دیگر هم در این مورد صحبت کردهام و ایشان هم باید پایکار بیایند.
وی خاطرنشان کرد: مدارسی داریم که وضعیت برخی از آنها بسیار وحشتناک است و تنها واژهای که میتوانم استفاده کنم وحشتناک است این بچهها به داخل این کلاسها میروند و اهالی مطبوعات باید به این مدارس بروند و عکس بگیرند و منتشر کنند و بگویند این شهر نیشابور شهر حکیم عمر خیام و شهر عطار نیشابوری است.
وی گفت: من در بخش سلامت فعال بودم و قرار بود خانههای بهداشت متعددی در سطح شهر بسازیم و ۲ خانه بهداشت هم ساختیم که گفتند نیرو نداریم و متوقف شدیم.
وی با اشاره به تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: من با آقای دکتر هاشمی وزیر وقت پیشنویس تفاهمنامه احداث دانشکده پزشکی به مساحت ۱۴هزارمترمربع امضاء کردم و آماده اجرا بودم که به خاطر برخی مسائل و تغییر وزیر و مدیران این دانشگاه اجرایی نشد.
وی خاطرنشان کرد: از زمانی که بیمارستان سوم را شروع کردند من ۲برابر آن پروژه اجرا کردم و اگر این پروژه را به من سپرده بودند تاکنون ۲ بیمارستان ساخته بودم.
تحققبخشی از مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای تکمیل بیمارستان سوم نیشابور
مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور گفت: مهندس وکیلی مایه افتخار و سربلندی نیشابور بزرگ است و خوشحالیم امروز قدم دیگری در حوزه آموزش در نیشابور برداشته میشود و آموزش بخش جداییناپذیر از حوزه سلامت است.
وی اظهار کرد: توسعه دائم در حوزه آموزش و دسترسی به آخرین فناوریها در حوزه سلامت یک نیاز مهم است و امروز قرار است تکمیل احداث سلف دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به خیرارجمند مهندس وکیلی سپرده شود.
در شهرستان نیشابور مشکلات خاصی در حوزه بهداشت و درمان داریم که برکسی پوشیده نیست اما کوتاهی نشده و همه تلاش کردهاند ولی هنوز با مدینه فاضله فاصله زیادی داریم و حتی با اضافه شدن بیمارستان سوم میانگین تختهای بیمارستانی برای هر یکهزار نفر یک تخت خواهد بود که نصف میانگین کشوری است و این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی نیشابور علاوه بر این شهرستان، سه شهرستان پیرامون و حدود ۵۰هزار مسافر و گردشگر و زائر را در طول ماه با شرایط و عده محدودی که دارد تحت پوشش قرار میدهد که انصافاً کار سختی است اما نهایت تلاش خود را میکنند.
وی گفت: طی ۶ماه گذشته چند اتفاق خوب در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افتاد مانند توسعه فضای آموزشی که با پیگیری ریاست وقت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ممکن شد و شورای مسکن را برای توسعه زمین این دانشگاه مجاب کردند و حدود ۷۰هکتار به زمین این دانشگاه و ۳۰هکتار هم به دانشگاه نیشابور اضافه شد که یکی از اقدامات مهم شهرستان بود.
وی افزود: یکی از اولویتهای سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور توجه به حوزه خیرین و راهاندازی بیمارستان سوم نیشابور است و طبق گزارشی که داده شده بخشی از مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در این حوزه محقق شده است و مابقی آن هم تا پایان سال تحقق پیدا خواهد کرد.
امیدوارم مهندس وکیلی و سایر خیران نگاهی هم به ساختمان اورژانس بیمارستان ۲۲بهمن نیشابور داشته باشند فضای آنجا نه در خور شأن کارکنان و نه بیماران است.
زودتر از اردیبهشت و خردادماه سال آینده نمیتوانم برای راهاندازی بیمارستان سوم قول بدهم
غزاله دوستپرست سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: برنامه امروز قدم و پله جدیدی برای ارتقای همکاری تنگاتنگ فیمابین دانشگاه علوم پزشکی و خیران است.
خیران سلامت را بهتر است عنوانش را عوض کنیم زیرا امروز حوزه سلامت صرفاً درمان را در برنمیگیرد و درمان و آموزش و پژوهش و بهداشت را هم شامل میشود که با بزرگ شدن شهرها و شهرنشینی و بزرگ شدن دانشگاهها برای اینکه ما بتوانیم روند ارتقا را به درستی طی بکنیم باید بالهای جدیدی رویش کند و قدرت بگیرد و در این مجموعه برحسب شرایط حال حاضر که در کشور داریم کمکهای خیرین کمکهایی است غیرقابل انکار.
وی افزود: امروز با آمدن رشته پزشکی و انشاءالله با ماندگار شدن و قدرت گرفتن این رشته و در آینده فراهم شدن بستر برای رشتههای جدید در حوزه پزشکی و پیراپزشکی به فضای فیزیکی و دانشکده و بستر آموزش و پژوهش نیاز داریم و جای خوشبختی است که خیرین سلامت پایکار دانشگاه بودهاند و بزرگوارانی مانند مهندس وکیلی این نیاز را درک کرده و دانشگاه را تنها رها نکردهاند و من دست تکتک ایشان را میفشارم و امروز هم تفاهمنامهای با مهندس وکیلی برای تکمیل سلف مرکزی در محل پردیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به امضا میرسد.
این پروژه پیشرفتی حدود ۵۰ یا ۶۰درصدی داشته است و این دورانی طلایی برای ارتقای بهداشت و درمان نیشابور است و امضای این تفاهمنامه به پیشنهاد مهندس وکیلی که تمایل داشتند مهندس دونده هم به عنوان نماینده عالی دولت در آن دخیل باشند در محل فرمانداری انجام میشود.
وی گفت: تا آخر دی ماه امسال ساختمان بیمارستان سوم تکمیل و تحویل میشود اما تاکنون تنها حدود ۳۰درصد از نیروی انسانی مورد نیاز این بیمارستان تامین شده و بالغ بر ۳۰۰نفر دیگر مورد نیاز است و برای تامین نیرو آزمون استخدامی در فروردین ماه برگزار میشود .
وی خاطرنشان کرد: من زودتر از اردیبهشت و خردادماه سال آینده نمیتوانم برای راهاندازی بیمارستان سوم قول بدهم.
پینوشت:
زمین محل احداث طرح بیمارستان سوم نیشابور در دوران هاشمی یکی از فرمانداران دولت احمدی نژاد در نیشابور طی تصمیمی خلقالساعه به طرح مسکن مهر تغییر یافت تا از آن زمان شاخصهای بهداشت و درمان نیشابور بزرگ دچار عقب ماندگی مفرط شود.
با وجود وعدههای مکرر وزیران، استانداران و فرمانداران پیشین، به نظر میرسد طرح احداث بیمارستان سوم نیشابور همچنان در پیچوخم بوروکراسی و بیبرنامگی گرفتار است. این در حالی است که نیشابور بزرگ با جمعیتی بالغ بر نیم میلیون نفر با کمبود جدی زیرساختهای درمانی روبهروست.
این شکاف نشاندهنده بیتوجهی به نیازهای سلامت شهروندان نیشابور در مقایسه با مناطق همجوار است.
از سوی دیگر، شاخص دسترسی به پزشکان متخصص نیز شرایط نامطلوبی دارد.
این کمبود به ویژه در بخشهای اورژانس و تخصصهایی مانند قلب، ارتوپدی و کودکان بهخوبی مشهود است و بسیاری از بیماران ناچارند برای دریافت خدمات به مشهد یا تهران مراجعه کنند.
تورم افسارگسیخته و افزایش هزینهها نیز بر وضعیت سلامت تأثیر مستقیم گذاشته است. هزینه تأمین تجهیزات پزشکی در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است و همین موضوع باعث کاهش قدرت خرید بیمارستانها و مراکز درمانی شده است. در حالی که بیمارستانهای موجود نیز با کمبود بودجه برای نگهداری و نوسازی روبهرو هستند، فشار مالی بر خانوادهها نیز افزایش یافته است.
عقبماندگی شاخصهای سلامت در نیشابور، علاوه بر اینکه بر کیفیت زندگی مردم تأثیر منفی گذاشته، نوعی احساس تبعیض نیز در میان شهروندان ایجاد کرده است. این موضوع باید بهطور جدی در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گیرد. با تخصیص بودجه مناسب برای احداث بیمارستان سوم و تجهیز مراکز موجود، میتوان بخشی از این شکاف را کاهش داد و به نیازهای درمانی مردم پاسخ داد.
امروز زمان آن رسیده است که وعدهها جای خود را به عمل بدهند و مسئولان به جای شعار، گامهای عملی برای بهبود وضعیت سلامت و درمان در نیشابور بردارند. طرح بیمارستان سوم، نهتنها ضرورتی برای امروز، بلکه نیازی حیاتی برای آیندهای نزدیک است که بیتوجهی به آن، هزینههای سنگینتری را بر شهروندان تحمیل خواهد کرد.