با حضور دکتر واحدی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مراسم تکریم و معارفه روسای دانشگاه نیشابور در سالن همایشهای این دانشگاه برگزار شد.
دانشگاه نیشابور باید برای رفع مشکلات کشور به طور جدی وارد عمل شود
ابوالفضل واحدی معاون آموزشی وزارت علوم در این مراسم اظهار کرد: کشور ما در شرایط فعلی با ابر چالشهای متنوعی روبرو است از جمله در حوزه آب و محیط زیست و ناترازی انرژی و این مشکلات باید با برنامهریزی حل شود که جای آن در دانشگاهها با استفاده از متخصصان است.
وی گفت: در برنامههای پنج ساله و بررسیهای انجام شده آنچه که در طول این سالها محقق شده به طور متوسط کمتر از ۳۰درصد بوده است اما در دانشگاهها ۶۰ درصد در تحقق اهدافشان موفق بودهاند و این در حالی است که دانشگاههای ما در بودجه کشور سهم بزرگی ندارند.
وی افزود: مجموع سهم و اعتبار دانشگاههای کشور کمتر از یک میلیارد دلار است در حالی این بودجه در سایر کشورهای دنیا برای دانشگاهها بسیار بیشتر است.
وی گفت: دانشگاه نیشابور در سال ۱۳۸۸ فعالیتش را شروع کرده و اکنون سه هزار دانشجو و ۸۰ عصو هیئت علمی و پنج دانشگاه دارد و باید برای رفع مشکلات کشور به طور جدی وارد عمل شود.
وی اظهار کرد: از جناب دکتر رحمانیدوست که در مدت تصدی مسئولیت دانشگاه نیشابور زحمت کشیدند تشکر و قدردانی می کنیم و همچنین به دکتر صادقی تبریک گفته و امیدواریم با همدلی و همراهی و با استفاده از همه ظرفیتها بتوانند این مسیر را دنبال کرده و نام نیشابور و دانشگاه نیشابور را متعالی کنند و امیدواریم این مسیر توسعه ادامه پیدا کند.
مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور در این مراسم گفت: در نیشابور ۱۵ واحد علمی با ۱۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و امروز توجه به پژوهش به دلیل سرعت در پیشرفت علم و فناوری برای کشورهای دنیا بسیار مهم است.
وی اظهار کرد: علم و دانش موجب قدرت و توانمندی کشور بوده و بنیان آن دانشگاه است و دانشجویان و اساتید ارکان اصلی دانشگاهها هستند و امیدواریم نیشابور مانند گذشته مهد علم و ادب باشد.
رتبه علمی دانشگاه نیشابور مناسب نیست
دکتر صادقی سمرجانی در این مراسم گفت: نیشابور پایتخت دانشگاهها در کل دنیا است و امروز دانشگاه نیشابور با همه عظمت ابرشهر متاسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
وی افزود: امروز دانشگاه نیشابور با چهار دانشگاه دارای خوابگاهی با گنجایش ۳۰۰ نفر است که ۷۰۰ نفر را در خود جای داده است.
وی گفت: دانشگاه نیشابور را با ۱۶ میلیارد کسری بودجه تحویل من دادند و من در عرض یک ماه همه این بدهی را پرداخت کردم و امروز همه پروژههای دانشگاه نیشابور بدون استثنا بودجه گرفتهاند و باید همه تلاش کنیم دانشگاهی در حد و اندازه نیشابور بنا کنیم
وی اظهار کرد: امروز فرصتی پیدا شده که من بودن را باید به ما بودن تبدیل کنیم و اگر میخواهیمدانشگاه نیشابور رشد کند باید مثلث نمایندگان و مسئولان اجرایی کشور و دانشگاه نیشابور شکل بگیرد.
دانشگاه نیشابور در بین دانشگاه جامع کشور رتبه ۹۶ را داشت و در عرض چهار سال این رتبه را تا سال ۱۴۰۰ به رتبه ۵۳ رساندیم اما متاسفانه در حال حاضر شرایط مساعدی ندارد.
در پایان این مراسم از تلاش های محمدحسین رحمانیدوست رئیس پیشین دانشگاه نیشابور قدردانی و حسن صادقی سمرجانی به عنوان سرپرست دانشگاه نیشابور معارفه شد.