کلنگ نمایشگاه بین‌المللی نیشابور بر زمین زده شد
کلنگ نمایشگاه بین‌المللی نیشابور بر زمین زده شد
خاتون شرق- مراسم کلنگ‌زنی سایت دائمی و بین‌المللی نمایشگاه خیام نیشابور در زمینی به مساحت ۱۷ هکتار در کیلومتر چهار جاده باغرود با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور و جمعی از مسئولان شهرستان بر زمین زده شد.

مراسم کلنگ‌زنی سایت دائمی و بین‌المللی نمایشگاه خیام نیشابور در زمینی به مساحت ۱۷ هکتار در کیلومتر چهار جاده باغرود با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور و جمعی از مسئولان شهرستان بر زمین زده شد.

نیشابور نخستین شهرستان غیرمرکز استان که موفق به کسب مجوز سایت نمایشگاه دائمی و بین‌المللی شده
حسن شاملی مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های نیشابور در این مراسم گفت: از سال ۱۳۹۴ پیگیر اختصاص زمین برای سایت دائمی و بین‌المللی نمایشگاه خیام نیشابور هستیم و تاکنون چهار زمین برای این منظور مشخص شده بود اما گرفتن ۱۷ استعلام و موافقت بسیار وقت‌گیر است و سومین زمین هم در شمال شهرک در نظر گرفته شده بود که به خاطر مسئله رفت‌وآمد شهروندان و بار ترافیکی موافقت نشد و پس از آن این زمین پیشنهاد شد و از آذر ماه ۱۳۹۹ درگیر بوروکراسی اداری شده‌ایم و اگر عشق به نیشابور نبود از ادامه این راه منصرف شده بودیم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا مبلغ برآوردهای انجام شده برای احداث سایت نمایشگاه دائمی نیشابور کمتر از این بوده اظهار کرد: در حال حاضر برآورد ما برای خرید زمین سایت نمایشگاه ۴۵ میلیارد تومان و برای احداث این سایت هم بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده و با استفاده از ظرفیت‌ این نمایشگاه بسیاری از برنامه‌های استانی را می‌توان در این مکان برگزار کرد که در اقتصاد منطقه بسیار تاثیرگذار است.
وی گفت: مساحت این زمین بالغ بر ۱۷ هکتار است و اجاره آن ماهیانه حدود ۸۱ میلیون تومان است و همه سرمایه‌گذاری آن توسط شرکت نمایشگاهی انجام می‌شود و نقشه‌های سایت نیز در حال به‌روزرسانی است و در فاز نخست سالن‌های ۲ هزار متری احداث خواهد شد و این زمین به شرکت نمایشگاه‌ها با سهامی خاص تعلق می‌گیرد و هر سال با اداره صمت تقویم نمایشگاهی داشتیم و برای هر ماه ۲ عنوان تعریف شده بود.
وی اظهار کرد: نیشابور نخستین شهرستان غیرمرکز استان است که موفق به کسب مجوز سایت نمایشگاه دائمی و بین‌المللی شده است و شرکت نمایشگاهی توسعه محور است و سرمایه‌گذاری در این بخش نیازمند نگاه خاص است و در ادامه نیازمند همراهی و همکاری همه اداره‌ها و سازمان‌ها هستیم.

نمایشگاه بین‌المللی خیام یکی از ظرفیت‌های نیشابور بزرگ است
مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور در این مراسم اظهار کرد: طی ۱۴ ماهی که توفیق خدمت در نیشابور داشتم بارها آقای شاملی با مشکلات مختلف مواجه شده بود اما با پیگیری‌هایی که داشتند امروز به نتیجه مطلوب رسیدند.
وی گفت: این زمین از اراضی منابع ملی به مساحت ۳۰ هکتار به ۲ طرح اختصاص پیدا کرد و ۱۷ هکتار برای سایت نمایشگاه دائمی نیشابور و ۱۲ هکتار برای سایت امداد و نجات هلال احمر برای شمال‌شرق کشور اختصاص پیدا کرد.
وی افزود: نیشابور در کنار فرصت‌ها و ظرفیت‌های فراوانی که دارد با تهدیدهای فراوانی هم مواجه است که نمونه آن در گذشته وقوع سیل رودخانه بوژان در دهه ۶۰ تا حادثه انفجار قطار و در کنار آن نیشابور محل عبور میلیون زائر است.
وی گفت: این زمین به مدت پنج سال به شرکت نمایشگاهی خیام اجاره داده شده و در صورت اجرای طرح در این مدت زمین هم واگذار خواهد شد.
وی اظهار کرد: نیشابور کلکسیونی از جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری واقتصادی است و این نمایشگاه یکی از ظرفیت‌های نیشابور است و جانمایی آن هم در حاشیه جاده باغرود بسیار مناسب است و چند برنامه را برای این منطقه در دستور کار داریم مانند اتصال جاده باغرود به بلوار پژوهش و همچنین اتصال بلوار فضل که یکی از آرزوهای دیرینه مردم نیشابور است که به خاطر اینکه خارج از طرح تفصیلی نیشابور است شهرداری امکان اجرای آن را نداشته است.
وی گفت: تعیین تکلیف مکان‌های حاشیه جاده باغرود هم شروع شده است و امیدواریم با همکاری جهاد کشاورزی هر چه سریعتر ساماندهی شود و با همکاری شهرداری وارد طرح گردشگری و تفریحی بزرگ «بام نیشابور» در روستای غار شده‌ایم تا مکانی برای گذراندن اوقات فراغت شهروندان احداث شود.
وی اظهار کرد: نمایشگاه دائمی نیشابور فرصتی برای نیشابور بزرگ است و احداث کنندگان باید در طراحی آن به معماری متناسب با فرهنگ توجه داشته باشند و محلی برای ارائه برخی ظرفیت‌ها به صورت دائمی باشد به عنوان مثال نیشابور مهد فیروزه تراشی و همچنین تولید گیوه دستبافت است که در این نمایشگاه باید برای ارائه این ظرفیت‌ها پیش‌بینی لازم انجام شود و همچنین محلی برای برگزاری نشست‌ها و همایش‌های شهرستان می‌تواند باشد.
وی افزود: ما باید ظرفیت‌های نیشابور را گسترش و ارتقاء بدهیم و تقاضا دارم حتما سالنی با ظرفیت ۱۵۰۰ نفر برای برگزاری همایش‌ها در این نمایشگاه پیش‌بینی شود تا محل برگزاری اجلاسیه‌ها باشد.

کلنگ بزرگترین مثلث اقتصادی نیشابور بزرگ
حسین سراج رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نیشابور در این مراسم گفت: امروز پس از یک دهه صبر و انتظار کلنگ بزرگترین مثلث اقتصادی نیشابور بزرگ که می‌تواند از صنایع و کشاورزی و گردشگری حمایت کند بر زمین زده می‌شود.
وی افزود: در سال ۱۳۹۴ این طرح به دست دکتر مظفری کلید خورد و امروز نتایج آن تلاش‌ها به ثمر نشسته و امروز در کشور فقط ۲ شهرستان غیرمرکز استان یعنی نیشابور و میاندوآب مجوز نمایشگاه بین‌المللی را دارند و این افتخار بزرگی برای نیشابور بزرگ است که مرهون زحمات آقای شاملی و هیات مدیره و اتاق اصناف و نمایندگان نیشابور و فرمانداران در ادوار گذشته است.
وی گفت: امیدواریم هرچه سریع‌تر در جدول زمانی تعریف شده احداث سایت این نمایشگاه آغاز شود.

نمایشگاه بین‌المللی یکی از پایه‌های کلیدی توسعه اقتصادی منطقه
حجه‌الاسلام سیدقاسم یعقوبی امام جمعه نیشابور در این مراسم گفت: مدتی قبل اخبار ناامیدکننده از این طرح به گوش می‌رسید و بوی عقب‌نشینی می‌آمد اما آقای شاملی بسیار محکم و با عشق این کار را دنبال کردند و امروز به نتیجه مطلوب رسیده و امیدواریم هرچه سریعتر شاهد احداث و راه‌اندازی نمایشگاه بین‌المللی نیشابور باشیم.
وی افزود: این نمایشگاه در تولید و صنعت و بازار و در مجموع اقتصاد و زندگی منطقه تأثیر به سزایی دارد و یکی از پایه‌های کلیدی توسعه اقتصادی منطقه است.
وی افزود: نیشابور در حوزه صنعت و کشاورزی و تجارت نیازمند این نمایشگاه است و این نمایشگاه محلی برای نمایش ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و استعدادهای اقتصادی و فرهنگی نیشابوراست.