مدیرکل وضعیت بدی به آموزش‌وپرورش آورده
مدیرکل وضعیت بدی به آموزش‌وپرورش آورده
خاتون شرق - مراسم تقدیر از مهندس وکیلی و افتتاح هنرستان فنی حرفه‌ای دخترانه وکیلی ۹۹ و سالن ورزشی با حضور دکتر کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد.

سعیدصفارائی
مراسم تقدیر از مهندس وکیلی و افتتاح هنرستان فنی حرفه‌ای دخترانه وکیلی ۹۹ و سالن ورزشی با حضور دکتر کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد.
مراسمی که بخشی از آن تحت‌تأثیر آنچه که مهندس عبدالرضا وکیلی سناریوی از پیش تعیین شده خواند به حاشیه رفت و باعث رنجش این خیر مدرسه‌ساز نیشابوری شد.
علیرضا کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش در این مراسم‌ با تقدیر از مهندس عبدالرضا وکیلی خیر مدرسه‌ساز نیشابور گفت: افراد ثروتمند و متمول زیادی در نیشابور و کشور ما وجود دارد اما این عشق را خداوند به هرکسی عنایت نکرده و این نعمت الهی به مهندس وکیلی است و اگر ایشان نبود امروز یک‌صد مدرسه وکیلی هم نبود و باید قدر همت و اندیشه بلند ایشان را بدانیم و ایشان باید الگوی جامعه باشد.

وی گفت: آنچه در برخی مجموعه خیرین مشاهده می‌شود وجه ممیزه منحصر به فردی است که قابل تقدیر است مانند نگاه بی‌پایان مهندس وکیلی به مدرسه‌سازی که برای خودشان حدی نگذاشته و هرچقدر گذشت و خیر انسان بیشتر باشد بخشش و نعمت خداوند افزایش می‌یابد و این نگاه خدا به انسان‌های منفق و مشفق است.
وی اظهار کرد: اینکه یک‌نفر بر آموزش‌وپرورش تأکید می‌کند معنای آن بی‌توجهی به حوزه‌های دیگر نیست اما نگاه راهبردی به آموزش‌وپرورش سازنده و راهگشا است و آموزش‌وپرورش فرهنگ و جامعه را می‌سازد و ما را به قله‌های پیشرفت می‌رساند و آینده کشور ما را آموزش‌وپرورش می‌سازد‌.
وی گفت: بالاتر از همه این ویژگی‌ها نگاه دغدغه‌مندانه مهندس وکیلی به آموزش‌وپرورش است که بر کیفیت مدارس با سرکشی مستمر به مدارس توجه ویژه دارد و ایشان تنها مدرسه‌ساز نیست بلکه یک مدرسه یار به تمام‌معنا است.

کمبود نیروی منابع انسانی در آموزش‌وپرورش
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در آموزش‌وپرورش مشکلات فراوانی داریم مانند فضای آموزشی و بعد از این همه مدرسه‌سازی در نیشابور هنوز مدرسه کانکسی و مخروبه داریم و برای حل این‌ مشکلات نیاز به نهضت عمومی با کمک خیرین داریم و پیش از این یک هزار و ۱۵۰میلیارد تومان تفاهم‌نامه با یک خیر در قم امضا شد.
وی خاطرنشان کرد: چالش نیروی انسانی چالش دیگر این حوزه است و زمانی موفق خواهیم بود که نیروی انسانی باکیفیت و باانگیزه داشته باشیم و طی چندسال گذشته با رشد جمعیت دانش‌آموزی از ۱۲ میلیون به ۱۶میلیون نفر مواجه هستیم و هم‌زمان تعداد زیادی از معلمان هم بازنشسته شده‌‌اند.
وی افزود: سال‌های گذشته حدود ۷۰هزار معلم جذب شد و تاکنون حدود ۱۵هزار پرونده گزینشی بازبینی و بیش از پنج هزار نفر جذب شده‌اند و پیش‌بینی ما این است که تا ۹هزار نفر قابل جذب باشد.
وی گفت: در آزمون کیفیت بخشی هم که مورد اعتراض بود بازبینی شده و طی هفته‌های آینده نهایی خواهد شد و تعداد قابل توجهی از این طریق به‌کارگیری خواهد شد و دستور جذب ۲۶هزار نیروی خرید خدمات صادر شده تا در اولین‌گام به‌عنوان معلم به‌کارگیری شوند.
وی اظهار کرد: من نماینده معلمان و مدیران و خدمتگزاران آموزش‌وپرورش هستم اما مسیر سختی در پیش روی ما است و همه منابع در اختیار من نیست اما همه تلاشم را برای کم کردن مشکلات می‌کنم و در راه ارتقای کیفی نظام تعلیم و تربیت می‌کوشم.
وی گفت: تا کنون رئیس‌جمهور ۶جلسه اختصاصی برای کیفیت بخشی به نظام آموزش‌وپرورش برگزار کرده‌اند و این حوزه باید دغدغه اول مسئولان و نمایندگان و حاکمیت باشد.
وی با تأکید بر حل مشکل مدارس کانکسی در نیشابور اظهار کرد: مجوز راه‌اندازی دانشگاه خواهران فرهنگیان را صادر می‌کنیم و قطعاً نیشابور باید از این ظرفیت برخوردار باشد.

عشق تنها محرک مهندس وکیلی برای ساخت مدارس
مهندس عبدالرضا وکیلی خیر مدرسه‌ساز نیشابور در این برنامه با تقدیر از مسئولان شهرستان که در تکمیل مدارس وی را یاری کردند اظهار کرد: تنها محرک و پیش‌برنده من برای ساخت این مدارس عشق به نیشابور بوده است و طی پنج سال در دوران حضور آقای کاظمی ۳۲ مدرسه ساخت و جای تأسف دارد زیرا در این مدت می‌توانستیم ۵۰مدرسه دیگر هم بسازیم.
وی گفت: کیفیت مدارس بسیار مهم است و من در جزئیات ساخت مدارس هم وارد می‌شوم.
وی اظهار کرد: وضعیت حقوقی آموزش‌وپرورش در رده‌های بسیار پائین است و مشکلات آموزش‌وپرورش بسیار زیاد است اما منابع دولتی محدود است و امیدوارم توانی داشته تا ثروتم را تمام و کمال در اختیار نیشابوریان قرار دهم.

تقاضای ایجاد دانشگاه فرهنگیان خواهران را در نیشابور
یحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت: امروز سهم خیرین به ۶۰ درصد و تعهداتشان به ۱۷هزار میلیارد تومان رسیده و مدارس کانکسی در حال جمع شدن است و اگر خیرین در کنار دولت نباشند کار قابل ملاحظه‌ای نمی‌شود انجام داد.
وی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه مقرر شده ۲۰۰مجتمع آموزشی ساخته شود اما با این وضعیت بودجه امکان ندارد و مهندس وکیلی به اندازه ۱۵سال اعتبارات نیشابور مدرسه ساخته‌اند.
وی گفت: سرانه آموزشی نیشابور با همه تلاش‌ها از سرانه آموزشی کشور کمتر است و بخش سرولایت هنوز زمین چمن ندارد و جنداب و ریگی نیازمند هنرستان است.
وی با اشاره به معوقات بازنشستگان آموزش‌وپرورش اظهار کرد: بررسی مجدد پرونده‌های گزینش قابل تقدیر است و در این مدت به پنج هزار پرونده رسیدگی شد. نیشابور دارای ۱۹ واحد دانشگاهی و به‌اندازه ۶۵درصد یک استان دانش‌آموز و معلم داریم و تقاضای ایجاد دانشگاه فرهنگیان خواهران را در نیشابور داریم.

آماده‌سازی مدرسه ۱۰۰وکیلی تا مهرماه سال آینده
حمیدرضا خان‌محمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: مهندس وکیلی در همه مراحل ساخت مدارس حضور پررنگی دارند و با حساسیت بر همه مراحل آن نظارت دارند.
وی اظهار کرد: ایشان با دقت به جزئیات ساخت مدارس به سند تحول آموزش به خوبی عمل می‌کنند.
وی بیان کرد: امیدواریم مدرسه وکیلی ۱۰۰ بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی کشور در زمینی به مساحت ۱۴هزارمترمربع را در مهرماه سال آینده تحویل بدهیم و در مدرسه وکیلی ۹۹همه امکانات آموزشی پیش‌بینی شده است.
وی گفت: خیران پیشران حرکت آموزش‌وپرورش هستند و ۲۳۳ پروژه با ظرفیت یک‌هزار و ۷۴ باب کلاس درس مهرماه امسال تحویل شد و یک هزار و ۶۷۳مدرسه بهسازی شد و طرح ساماندهی مدارس سنگی از شهرستان کلات آغاز شد.

۱۵کلاس کانکسی در نیشابور
مهدی دونده معاون ویژه استاندار و فرماندار نیشابور گفت: با تقدیر از مهندس عبدالرضا وکیلی خیر مدرسه‌ساز نیشابور اظهار کرد: در سه دهه حضور ایشان یک‌صد مدرسه با ۸۵هزارمترمربع فضا ساخته شد و بیش از ۱۳۰۰میلیارد تومان تاکنون هزینه شده است.
وی اظهار کرد: دورترین نقطه بخش کم‌برخوردار سرولایت ۲هزار و ۵۰۰نفر دانش‌آموز و ۳۵۰ معلم دارد و شهرستان نیشابور با ۴۰۰هزارنفر بالغ بر ۸۶۸۸۲نفر دانش‌آموز دارد و پارسال ۲هزار دانش‌آموز ورودی جدید داشتیم و مهر امسال ۲هزار و ۲۰۰نفر دوباره اضافه شد و پارسال و امسال با سیلی صورتمان را سرخ نگه داشتیم و با کمبود بیش از ۳۰۰معلم مواجه بودیم.
وی گفت: در نیشابور ۱۵کلاس کانکسی داریم و در حوزه منابع انسانی نیشابور بزرگ باید به صورت ویژه دیده شود و در این بخش در دولت چهاردهم اتفاقات خوبی رقم‌خورده و اعتبارات خوبی اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: امسال ۱۱۵نفر قبولی در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی داشتیم و کسب رتبه پنج کنکور توسط دانش‌آموز نیشابوری نعیمی‌خواه از افتخارات نیشابور است‌.
وی خاطرنشان کرد: در نیشابور هرآنچه مدرسه ساخته شده نوسازی مدارس قدیمی بوده و به سرانه مدارس جدید اضافه نشده و نیازمند توجه ویژه در این زمینه هستیم.

وی گفت: ظرفیت یک هزار و ۵۰هکتاری اردوگاه باغرود فرصت مناسبی برای اردوگاه دانشجویی است و ۴۰هکتار در حوزه اختیارات نیروی نظامی بود آزاد شده است.
در پایان این‌ مراسم تفاهم‌نامه احداث هشت مدرسه و احداث دانشگاه فرهنگیان خواهران با ۲هزار مترمربع زیربنا و یک‌هزارمتر مربع توسط مهندس وکیلی امضا شد.

مدیرکل خودش را در بین سخنرانان جازد
اما ماجرای حواشی این مراسم از آنجا آغاز شد که شوشتری مدیرکل آموزش‌وپرورش در این مراسم بدون هماهنگی قبلی به پشت تریبون رفت و سخنرانی کرد درحالی که نام وی در میان سخنرانان این برنامه نبود.
در واکنش به این ماجرا مهندس وکیلی در حساب کاربری اینستاگرامش نوشت:

صحنه ناخوشایند مراسم امروز آوردن فردی به نام مجری برنامه از مشهد به نیشابور توسط رئیس آموزش‌وپرورش بود که علی‌رغم جلسه دوساعته شب گذشته در دفتر من و توجیه ایشان در مورد سخنران مراسم و قبول توسط ایشان باز از فردی دعوت به سخنرانی کرد که در برنامه پیش‌بینی نشده و از چرخه مقامات به طور کلی خارج شده است و نه تنها خودش و سخنران را ضایع کرد و با برخورد شدید من نیز مواجه شد بلکه بادنجان دور قاب‌چینانی که فکر می‌کنند از این نمد کلاهی می‌مالند را نیز رسوا نمود. از این حرکت نابجا بسیار ناراحت و برای طراحان این سناریو هم متأسف شدم. چنانچه مطبوعات نیاز به تفصیل داستان داشته باشند مبسوطش خواهم کرد.

مهندس عبدالرضا وکیلی در مصاحبه با خاتون‌شرق ابعاد دیگری از این ماجرا را روشن کرد و گفت: تأکید کرده بودم مجری مراسم بومی باشد و یک نفر را هم معرفی کردم که گفتند در نیشابور نیست و به سفر رفته اما بعداً متوجه شدم که به دستور مدیرکل آموزش‌وپرورش قرار شده بود این مجری خاص بیاید و این سناریو از طریق رئیس آموزش‌وپرورش اجرا شده که به هر ترتیبی شده آقای دهقان مجری باشد و برنامه را اجرا کند و در پشت پرده توافق کرده بودند تا در بین برنامه‌ها از ایشان [مدیرکل آموزش‌وپرورش] برای سخنرانی دعوت کنند.
وی افزود: در حاشیه مراسم مدرسه وکیلی ۹۹ با مجری صحبت کردم که شما با اجازه چه کسی از ایشان برای سخنرانی دعوت کردید که در پاسخ گفت: «به من دستور دادند» پرسیدم چه کسی که گفت: «نمی‌توانم بگویم» و فهمیدم که مدیرکل خودش او را انتخاب کرده تا در هنگام اجرای برنامه ایشان را برای سخنرانی دعوت کند البته حالا دیگر فرقی نمی‌کند و با وزیر و استاندار هم در این رابطه صحبت کردم و صراحتاً اعلام کردم اگر به دنبال این هستید که یک جانشین مانند آقای شوشتری مدیرکل فعلی انتخاب کنید پس زحمت نکشید و بگذارید هم ایشان بماند.
وکیلی گفت: اما خواسته ما این است که یک شخص با تفکر جدید بر سرکار بیاید نه شخصی که مانند ایشان یا از تشکیلات ایشان باشد البته حق تأیید مدیرکل با آقای استاندار است و ایشان هم در ستاد آقای پزشکیان بودند و تفکرشان همین است.
وی اظهار کرد: ما کاندیداهایی را که مدنظر داشتیم معرفی کردیم و چند نفرشان هم آن روز در مراسم حضور داشتند که از من وقت ملاقات خواستند از جمله آقای سلطانی که از طریق خودشان و باواسطه آمده بود که من نپذیرفتم چون می‌دانستم صحبت چانه‌زنی است و به آقای وزیر هم گفتم ما به دنبال تحول و یک مدیرکل جدید با افکار جدید هستیم بنابراین خواسته ما باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به چالش شوشتری مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی در خصوص خوابگاه مدرسه وکیلی اظهار کرد: آقای وزیر هم از رفتار ایشان بسیار متأسف شدند که چرا باید برخورد مدیرکل با یک خیر به این‌گونه باشد، با آمدن ایشان وضعیت بدی بر آموزش‌وپرورش حاکم شد و با خودش وضعیت بدی را به آموزش‌وپرورش آورد به همین خاطر من مسر بر تعویض ایشان شدم و به آقای وزیر هم گفتم امروز دولت آقای پزشکیان بر سرکار آمده و شما هم منتخب ایشان هستید و افکار ایشان باید جاری و ساری باشد و آقای استاندار هم بر همین نظر هستند.

بی‌اعتنایی مدیرکل و اعتراض خیر مدرسه‌ساز نیشابور
لازم به ذکر است بی‌توجهی مدیرکل آموزش‌وپرورش استان خراسان رضوی نسبت به درخواست‌ها پیش از این هم مورد انتقاد عبدالرضا وکیلی قرار گرفته بود به طوری که در مردادماه امسال با انتشار نامه‌ای سرگشاده نارضایتی خود را از سیاست‌های او اعلام کرد.
متن نامه وی بدین شرح است:
مدیران ارزشمند جرائد نیشابور با درود
به منظور ایجاد تعادل ورزشی در مدارس وکیلی در مقاطع مختلف به ویژه در مقطع متوسطه اول به مدیر آموزشگاه نمونه دولتی دخترانه وکیلی ۱۰ گفتم که نامه اینجانب را در رابطه با تخصیص ۱۰نفر از دانش آموزان ممتاز و ورزشکار مدارس ابتدائی دخترانه به ویژه آموزشگاه وکیلی ۵ جاده کاشمر را برای ورود به وکیلی ١٠ به عنوان سهمیه موسس، جهت تایید به اداره آموزش و پرورش بفرستد که ایشان انجام وظیفه نمود.
علی‌هذا اداره نیشابور نیز تصمیم گیری در این رابطه را در عهده اداره کل مشهد دانست و تقاضارا به آنجا ارسال کرد و چون پس از مدتی پاسخی دریافت نکردند شخصا با مدیرکل تلفنی صحبت کرده و ایشان در تلفن تایید به من دادند که دستورات لازم را صادر خواهند نمود ولی مدتی گذشت و بازهم خبری نشد . با ایشان دوباره تماس گرفته که ایشان خواستند اداره نیشابور کتبا از آنها درخواست نماید.
اداره نیشابور اظهار داشت که قبلن درخواست کتبی کرده است.
مراتب را به مدیرکل اطلاع دادم که پیامک دادند:
سلام و احترام، چشم، پیگیری می کنم استاد.
با توجه به پیگیری بچه ها و والدین پس از ۳ روز دوباره به ایشان پیام دادم که بچه ها پاسخ طلب می کنند و ثبت نام نکرده اند که اس ام اس کردند:
سلام علیکم دکتر، اعلام کردم انشاالله اقدام می شود.
مراتب به اداره آموزش و پرورش نیشابور اعلام و پیامک ها را برایشان ارسال کردم.
گفتند کارشناسان مشهد خلاف این پیامک ها را اظهار می دارند.
دوشنبه هفته قبل به مدیرکل پیام دادم که باید تکلیف این بچه ها را مشخص کنیم، نه تنها به اینجانب پاسخی ندادند بلکه کارشناسان مشهد هم به پیگیری های اداره آموزش و پرورش نیشابور و آقای میمری معاون متوسطه نیز هیچ گونه پاسخی نمی دهند.
با توجه به این رفتار بسیار عجیب مسیولین اداره کل اقدامات ذیل را با قید فوریت تا انجام تغییرات در اداره کل و معرفی مسئولین جدید انجام دادم:
۱- به مدیر مدرسه وکیلی ۱۰ خانم بوژمهرانی دستور دادم تا اول مهرماه ساختمان آموزشگاه و خوابگاه را که متعلق به اینجانب می باشد تخلیه و تحویل دهند.
۲- به آقای بیک زاده قائم مقام خودم دستور دادم که کلیه امور مربوط به طرح های جدید را اعم از ساخت مدارس جدید، توسعه، تعمیرات و غیره را متوقف نماید.
مراتب جهت انجام هرگونه اقدام.

عبدالرضا وکیلی
تهران بیست و هشتم مرداد ماه ۱۴۰۳